Afgelopen donderdag ben ik door enkele oud-sjtadsprinsen geïnstrueerd hoe ik moet handelen tijdens officiële gelegenheden en plichtplegingen. Vandaag gaan we de
eerste keer op pad.

Eerste stop: De receptie van Prins Andre d’r 1ste van CV de Kangaroes bij de ANBO. Leuk om hier weer te mogen zijn, een paar jaar geleden hebben we met de Neutjes opgetreden tijden een avond van de Kangaroes en dat was toen erg gezellig. Na even snel een woordje te hebben gewisseld met Prins Ralph en Prinses Shireen van de Lotbroekers en een drankje te hebben genuttigd zijn wij aan de beurt. Handschoenen aan en buuttemarch, abmarch. Prins Andre is de eerste SHC-prins die ik mag sieren met mijn seizoensorde. Na de plichtplegingen kletsen we nog even wat na en na het optreden van Los Papas met in hun midden Papa Ton gaan we weer op pad.

Tweede stop: CV Chalet te Treebeek in het Trefcentrum. Bij CV Chalet is Justin de heerser tijdens de vastelaovend als Prins Justin d’r 1ste. Buiten dat Justin werkzaam is bij onze vaste supermarkt heeft hij regelmatig werkzaamheden uitgevoerd voor mijn werkgever. Een kort woordje van mij gericht aan hem kan dan ook niet ontbreken. Daarnaast zijn mijn “Coba-vrienden” de familie Smeets ook aanwezig in het Trefcentrum, tijdens Sjoenkele bie Coba spreken we ons weer!

Derde stop: De Winkbulle in het Glaspaleis te Heerlen. Onder in de hal van het Glaspaleis is het heerlijk druk. Veel verenigingen zijn aanwezig en er wordt leuke muziek gedraaid. De Breuker Blaos Kapel sluit zich nu, na hun repetitie, bij ons aan. In de hal staan ook onze vrienden van Blauw-Wit  dus heel even een beetje bijpraten met Prins Dave en hoe het bij hem gaat. Nadat de prinsenkapel van de Winkbulle enkele neutjes de lucht in heeft geslingerd mogen wij naar boven om Prins Pascal te gaan feliciteren. Eigenlijk zou ik ook een woordje richten aan de Sjtadsprins va Heele maar we worden verzocht om voort te maken aangezien ze behoorlijk uit aan het lopen zijn. Na de woorden van Ton in het Kerkraadsdialect en de felicitaties bewegen we ons weer naar beneden.

Laatste stop: D’r Klinge. Hier maken we het nog even gezellig en nadat ik samen met Jubileumprins Bas d’r 1ste van de Eekheuëre op de bar heb gedanst en we het licht hebben aangemaakt, gaan we moe maar voldaan weer naar huis.