Op 26 september gaan Marcel, Michiel en ik wederom naar de studio, dit keer om onze sjlager af te mixen. Ik rij samen met Marcel naar Houthalen en we hebben het over van alles en nog wat. Tevens vertelt hij mij dat hij die week samen met het PR-team van het CCH de seizoensorde heeft ontworpen. Natuurlijk zit het uiltje erin, bloemen maar leuk ook het gemeentehuis, want na de metamorfose bloeit ons gemeentehuis weer op. Bij binnenkomst bij Jean-Pierre in de studio geef ik Michiel een knuffel. Wat later zie ik dat Michiel een rare plek op zijn wenkbrauw heeft. Krentenbaard, zeer besmettelijk zegt Michiel erbij, waarop Marcel direct zegt, nou dat zal mooi staan op je prinsenfoto. We lachen wat en komen tot de conclusie dat photoshop veel kan weg werken. Daarna gaan we aan de slag met ons liedje. Een dag later hebben we afgesproken voor de PriPro. Een leuke groep mensen heeft zich opgegeven om dit jaar mee te doen in het spel rond de prins. Super leuk natuurlijk dat ik als de nieuwe stadsprins alvast een inkijkje krijg in mijn eigen spel en wat inspiratie kan opdoen voor mijn proclamatie. De aftrap wordt gedaan en Marcel en Maurice Van Straten maken het thema bekend; de Breuker Bokken Bende. De jongens (Marcel en Anthony) hadden me al het een en ander verteld maar al lezend door het script blijkt het nog sjieker te zijn dan ik me had voorgestel. Ik weet nu al zeker dat het echt heel gaaf wordt. Chapeau voor de bedenkers van het spel rond de prins!
Maar ik zit nog met een probleem, ik moet uit het spel. Het leek mij geweldig om te acteren maar aangezien ik de uiteindelijke hoofdrol heb moet ik niet klagen. Tijdens het doornemen van het script zegt Dustin nog tegen me; Leg het script maar naast je steek! Ik lach erom en zeg dat ik dat zeker zal doen. Na afloop roept Anthony de Breuker Bokken Bende bij elkaar om zijn plannen door te nemen en af te spreken met Kim, om de danspasjes te oefenen maar door mijn hoofd gaat alleen maar hoe kan ik hier onopvallend onderuit komen. Die zaterdag heb ik overdag nog even contact met Thijs en waar ik eerst nog een beetje twijfelde of ik toch Marcel in vertrouwen moest nemen besluiten we om niets te zeggen. We houden het op mijn net gestarte studie.

Die avond gaan Lucienne, Marcel en ik samen naar de Opus Jocus Leedjesaovend en tijdens de rit van Hoensbroek naar Venlo bereid ik Marcel alvast voor op mijn exit vanwege mijn studie. Maar aangezien het repetitieschema nog niet bekend is zeg ik nog niet helemaal af. Wordt dus vervolgd en o ja, de Jocus Leedjesaovend was heel gezellig!