’s Middags heb ik telefonisch nog even overleg met Thijs over het spel rond de prins. Een dag eerder heeft hij vergadering gehad met het Pripro-team en mijn rol is toch wat uitgebreider dan we eerst dachten. Aangezien ik me toch een keer moet omkleden besluiten we dat mijn studie het excuus moet worden om me eruit te krijgen.

’s Avonds heb ik de eerste afspraak bij Roel Lendi in de zaak. We zijn iets te vroeg en lopen nog even een rondje over het Gebrookerplein. Er bekruipt mij toch een onprettig gevoel en ik kijk goed in het rond of er geen bekenden zijn. We lopen dan toch maar direct door naar de achterkant van de winkel. We kloppen aan en Roel maakt de deur voor ons open. We drinken een lekker kopje koffie en hebben het nog even over onze studietijd. Roel studeerde namelijk in Doorn aan het TMO en ik zat in Driebergen, een dorp verderop op het IVA, overigens niet in de zelfde tijd. Na nog wat gekletst te hebben over Roel zijn prinsschap gaan we passen en meten.

Als eerste meet Roel mijn nek en pakt hij het juist hemd, vestje en strikje erbij. Nadat ik deze heb aangetrokken mag ik de slippejas van Remy even aantrekken aangezien die bij Roel in de zaak is ter reparatie c.q. vervanging. Toch een gaaf moment, het is nog niet mijn eigen slippenjas maar een glimlach kan ik niet onderdrukken. Daarnaast krijgen we nog een korte cursus van Roel over “smokings”, “rokkostuums” en dat soort zaken. Ik pas nog enkele broeken, jasjes en handschoenen. We bedanken Roel en we verlaten de winkel weer via de achterzijde. Ook nu weer is het even eng om de straat op te lopen maar gelukkig zijn er maar weinig mensen te bekennen dus we lopen snel naar de auto en gaan weer huiswaarts.